0
محتویات سبد خرید

مشاوره رایگان و تماس

5000 42 41 021

500 0389 0912

اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی - قسمت چهارم

اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی - قسمت چهارم

در این قسمت با سایت مینی کامپیوتر دات آی آر همراه باشید تا با تعدادی از اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی برای پردازنده های نسل چهارم و نسل پنجم اینتل آشنا شوید.
نسخه جدید PCI Express در پردازنده مینی پی سی:
استاندارد PCI Express که مخفف Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) می باشد برای اتصال سریع تجهیزات سخت افزاری بهمینی پی سی استفاده می شود. نسخه جدید PCI Express یک نسخه پشتیبانی شده توسط پردازنده مینی پی سی می باشد. نسخه های مختلف فناوری PCI Express در انواع پردازنده های مینی پی سی نرخ داده های متفاوتی را پشتیبانی می کنند. برای مثال دو پردازنده نسل چهارم core i7-4790K و نسل پنجم core i7-5820K اینتل در انواع مینی پی سی از نسخه سه PCI Express استفاده می کنند. نسخه 3.0 PCI Express با سرعت کلاک 8GHz و پهنای باند 1GB/s در پردازنده مینی پی سی کار می کند.
پیکربندی فناوری PCI Express در پردازنده مینی پی سی:
پیکربندی های مختلف PCI Express در پردازنده های یک مینی پی سی، مشخص کننده تنوع ترکیب های Lane مربوط به PCIe می باشد که برای اتصال Lane های PCIe پردازنده مینی پی سی به دستگاه های PCIe استفاده می شوند.
تعداد Lane های فناوری PCI Express در پردازنده مینی پی سی:
فناوری PCI Express بر اساس خطوط ارتباطی بنام Lane در پردازنده های مینی پی سی کار می کند که یک واحد اصلی در گذرگاه PCIe به حساب می آیند. هر Lane در پردانده مینی پی سی شامل دو جفت سیگنالینگ متفاوت، یک جفت برای دریافت داده و جفت دیگر برای ارسال داده، می باشد. هر چقدر در پردازنده های مینی پی سی تعداد این خطوط ارتباطی بیشتر باشد داده های بیشتری عبور می کنند در نتیجه پهنای باند بیشتر می شود. مینی پی سی با پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل 16 عدد Lane دارد اما پردازنده نسل پنجم core i7-5820K اینتل 28 عدد Lane دارد که توسط انواع مدل های مینی پی سی پشتیبانی می شوند.
فاکتور دما در مینی پی سی (TCASE):
فاکتور دما حداکثر دمای مجاز را برای بخش مخصوص پخش کننده گرمای پردازنده  مینی پی سی یا همان Integrated Heat Spreader (IHS) نشان می دهد. در پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل فاکتور دما برابر است با 74.04°C و در  مینی پی سی با پردازنده نسل پنجم core i7-5820K اینتل برابر 66.8°C می باشد.
Sockets Supported:
سوکت پردازنده مینی پی سی (socket) یکی از اجزایی است که اتصالات مکانیکی و الکتریکی را بین پردازنده  مینی پی سی و مادربورد مینی پی سی برقرار می کند. در واقع سوکت پردازنده قسمتی از مادربورد مینی پی سی می باشد که پردازنده مورد نظر می تواند درون آن قرار گیرد. سوکت استفاده شده در مینی پی سی با پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل FCLGA1150 می باشد. از سوکت LGA2011-v3 هم در مینی پی سی با پردازنده نسل پنجم core i7-5820K اینتل استفاده شده است.
تکنولوژی Turbo Boost اینتل در انواع پردازنده های مینی پی سی:
تکنولوژی Turbo Boost به طور اتوماتیک فرکانس پردازنده مینی پی سی را در پردازش های سنگین افزایش می دهد و برای بهینه سازی توان مصرفی پردازنده مینی پی سی طراحی شده است. از پردازنده های اینتل نسل چهارم core i7-4790K و نسل پنجم core i7-5820K با نسخه دوم تکنولوژی Turbo Boost در انواع مدل های مینی پی سی استفاده می شود.
تکنولوژی vPro در پردازنده های مینی پی سی:
تکنولوژی Intel vPro یک مجموعه ای از قابلیت های امنیتی و مدیریتی در پردازنده های مینی پی سی است که ترکیبی از چند تراشه و نرم افزار است که بر روی پردازنده انواع مینی پی سی ها قرار می گیرد. با استفاده از این تکنولوژی دیگر نیازی به مراجعه حضوری مدیران شبکه برای رفع مشکلات به وجود آمده در مینی پی سی نیست و با استفاده از رایانه مرکزی شبکه می توان مشکلات احتمالی مینی پی سی را برطرف کرد که این امر موجب افزایش کارایی و کاهش هزینه ها و زمان می شود. هدف این تکنولوژی هدایت چهار بخش اصلی در امنیت فناوری اطلاعات است که عبارت اند از:
1. مدیریت تهدیدها شامل حفاظت از rootkit ها، ویروس ها و بدافزارها.
2. شناسایی و حفاظت نقطه دسترسی وب سایت.
3. حفاظت از داده های محرمانه شخصی و کسب و کار در مینی پی سی ها.
4. کنترل از راه دور و نظارت محلی، بازسازی و تعمیر مینی پی سی ها و ایستگاه های کاری.
در پردازنده های اینتل نسل چهارم core i7-4790K و نسل پنجم core i7-5820K در مینی پی سی ها از تکنولوژی Intel vPro استفاده نشده است.
برای اطلاع از سایر اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی در پردازنده های اینتل می توانید در آینده ای نزدیک به سایت مینی کامپیوتر دات آی آر مراجعه کنید.
«تهیه و تنظیم: دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت پیمان نیک کاران- مهندس پریسا زارعی»