0
محتویات سبد خرید
زیرو کلاینت چیست چه کاربردی دارد؟

زیرو کلاینت چیست چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به سؤال زیرو کلاینت چیست؟ باید گفت، زیرو کلاینت (Zero Client) دستگاهی با قطعات سختی افزاری است که بر خلاف کامپیوترهای رومیزی، مینی‌کامپیوترها و یا تین کلاینت‌ها، هیچ‌گونه قطعات سخت‌افزاری مانند پردازشگر، حافظه ram یا حافظه ذخیره‌سازی نیست و تمامی پردازش ها توسط سرور انجام میشود.
در بیشتر زیرو کلاینت‌ها از پروتکل‌هایی مانند PCoIP (PC over IP) و HDX برای ارسال و دریافت اطلاعات از سرور مرکزی استفاده می‌شود و همان‌طور که اشاره کردیم این دستگاه‌های فاقد سیستم‌عامل و هرگونه سخت‌افزار پردازشی و محاسباتی مانند cpu و ram یا hard هستند. سخت‌افزار استفاده شده در زیرو کلاینت‌ها سخت‌افزار پایه است؛ مانند رابط شبکه، خروجی نمایشگر و ورودی‌های موس یا کیبورد یا دیگر دستگاه‌های ورودی مانند حافظه فلش.
در ادامه این مقاله از فروشگاه مینی‌ کامپیوتر تمامی ویژگی‌های زیرو کلاینت را برسی کرده و به طور کامل در مورد آن توضیح خواهیم داد پس تا انتها همراه ما باشید.

مزایای استفاده از زیرو کلاینت 

  • کاهش هزینه‌های نگهداری و به‌روزرسانی: زیرو کلاینت‌ها به دلیل متکی بودن به سرور و بی‌نیازی به سیستم‌عامل یا نرم‌افزارهای متفاوت، هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی کمتری نسبت به کامپیوترهای رومیزی، مینی‌ کامپیوترها یا زیرو کلاینت‌ها دارند چرا که تمامی بروز‌رسانی‌ها و مدیریت فایل‌ها یا اطلاعات در سمت سرور انجام می‌شود که از بهترین ویژگی‌های زیرو کلاینت است. 
     
  • امنیت بالا: زیرو کلاینت، قطعات سخت‌افزاری مانند hard ندارد و تمامی اطلاعات در سرور ذخیره می‌شود؛ همین امر باعث شده تا جلوی خیلی از اتفاقات احتمالی گرفته شود و امنیت بیشتری نسبت مینی‌کامپیوترها یا تین کلاینت‌ها داشته باشد. می‌توان گفت حتی اگر دستگاه دچار مشکل شود یا دستگاه سرقت شود باز هم امکان دستیابی به اطلاعات یا آسیب‌دیدن آن‌ها نیست که از مهم‌ترین مزایای استفاده از زیرو کلاینت به شمار می‌رود.


زیروکلاینت نصب شده پشت مانیتور

  • مصرف انرژی کم: از دیگر مزایای زیرو کلاینت‌ها این است که با متکی بودن به سرور و نداشتن سخت‌افزار برای پردازش یا ذخیره‌سازی، انرژی کمتری نسبت به تین کلاینت‌ها یا مینی کامپیوترها مصرف می‌کنند.مصرف انرژی در انواع مدل‌های زیرو کلاینت‌ها متفاوت است؛ اما به طور معمول 10 وات مصرف انرژی دارند که در مقایسه با مینی کامپیوتر ها یا کامپیوتر های رومیزی که تا 300 وات هم مصرف انرژی دارند مزیت بزرگی است و می‌تواند به کاهش هزینه ها کمک کند.

 


ابعاد زیروکلاینت

  • کاهش نویز و حرارت: زیرو کلاینت‌ها با نداشتن سخت‌افزار پیچیده و نیازمند به خنک‌شدن از داشتن فن‌های خنک‌کننده بی‌نیاز شده‌اند که همین امر باعث شده تا دستگاه بسیار ساکت و بدون نویز باشد. این ویژگی برای محیط‌های کاری که تعداد دستگاه زیادی دارند و نبود نویز یا صدای فن اهمیت دارد، قابل‌توجه است.

معایب استفاده از زیرو کلاینت

  • وابستگی کامل به سرور مرکزی: نیازمند اتصال به سرور در زیرو کلاینت‌ها، همان‌طور که می‌تواند یک مزیت باشد می‌تواند یکی از معایب زیرو کلاینت هم باشد.ازآنجایی‌که تمامی زیرو کلاینت‌های یک سازمان باید به سرور متصل باشند، در صورت بروز هرگونه مشکلی مانند قطعی شبکه یا خرابی برای سرور آن سازمان، تمامی زیرو کلاینت دچار اختلال می‌شوند که این امر می‌تواند چالش بزرگی برای آن سازمان یا ارگان باشد.
     
  • قابلیت‌های محدود: برای انجام فعالیت‌های سنگین و پردازشی باید نسبت به توانایی‌های سرور خود مطمئن باشید چرا که تمامی این پردازش‌ها در سرور انجام می‌شود. به طور معمول استفاده از تین کلاینت برای پردازش‌های سنگین و گرافیکی توصیه نمی‌شود چرا که تمامی منابع سرور را اشغال کرده و باعث افت کارایی آن می‌شود و همین محدودیت یکی معایب زیرو کلاینت است.
     
  • هزینه‌های سرور مرکزی: داشتن سرور مرکزی پرقدرت برای سازمان‌هایی که تعداد زیادی زیرو کلاینت دارند بسیار مهم است تا از بروز هرگونه مشکل و یا اختلال، در تعداد درخواست بالا جلوگیری شود. هزینه زیاد سرور پرقدرت برای پاسخ‌دهی هم‌زمان به چندین زیرو کلاینت می‌تواند یکی دیگر از معایب این دستگاه باشد.

 

کاربردهای زیرو کلاینت

  • سازمان‌های بزرگ و ارگان‌ها: مدیریت راحت و سریع‌تر  از طریق شبکه به همراه امینت بالا باعث شده تا برای استفاده در سازمان‌های بزرگ و ارگان‌های مختلف، مناسب باشد.محیط‌های آموزشی: مدارس و دانشگاه‌ها که تعداد زیادی مینی‌کامپیوتر نیاز دارند می‌تواند با استفاده از زیرو کلاینت هزینه‌های خود را به حداقل برسانند. راحتی در مدیریت و قابلیت جایگزینی سریع، زیرو کلاینت را به یکی از بهترین گزینه‌های برای مدارس یا دانشگاه‌ها تبدیل کرده است.
     
  • بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و ارگان‌ها: در بیمارستان‌ها، محیط‌های درمانی یا تحقیقاتی  و ارگان‌هایی که اطلاعات باید ایمن و در هر نقطه از آن در دسترس باشد زیرو کلاینت می‌تواند یک انتخاب عالی باشد.

 


زیرو کلاینت مناسب چه کسانی است؟

زیرو کلاینت برای محیط‌های کاری یا ارگان‌هایی طراحی شده‌اند که نیاز به مدیریت آسان و امنیت زیادی نیاز دارند. اکثر افراد برای نرم‌افزارهای اداری، مرورگرها و برنامه‌های ساده که در بیشتر ارگان‌های دولتی یا خصوصی دیده می‌شود از آن استفاده می‌کنند. 


برای سازمان‌هایی که به دنبال راحتی در کنترل و نظارت هستند، زیرو کلاینت یکی از بهترین گزینه‌های ممکن است.علاوه بر این باید اشاره کرد که زیرو کلاینت‌ها به‌واسطة داشتن پروتکل‌های امنیتی سخت‌گیرانه برای سازمان‌های مختلف و مراکز آموزشی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

مقایسه زیرو کلاینت و تین کلاینت

زیرو کلاینت‌ها و تین کلاینت‌ها هر دو به‌عنوان راهکارهای مبتنی بر کلاینت‌های سبک شناخته می‌شوند، اما تفاوت‌های فنی و عملکردی مهمی بین آنها وجود دارد:
برای خیلی از سازمان که قصد خرید کلاینت را دارند این سؤال پیش می‌آید که بهترین گزینه برای ما کدام است؟ 
زیرو کلاینت باید بخریم یا تین کلاینت؟ جدول مقایسه زیر می‌تواند به شما کمک کند تا انتخابی مناسب نیازهای خود داشته باشید

جدول مقایسه زیروکلاینت و تین کلاینت


در نتیجه، انتخاب بین زیرو کلاینت برای سازمان‌هایی که نیاز به کلاینت پرقدرت برای پردازش‌های سنگین ندارند و به دنبال مدیریت آسان به همراه امنیت اطلاعات یا در دیگر بخش‌ها هستند می‌تواند انتخاب مناسبی باشد که با داشتن قیمت کمتر نسبت به تین کلاینت به کاهش هزینه‌های آنها کمک می‌کند.