0
محتویات سبد خرید
تفاوت تین‌کلاینت و زیرو‌کلاینت

تفاوت تین‌کلاینت و زیرو‌کلاینت

در دنیای فناوری و اطلاعات، مینی کامپیوتر های تین کلاینت و یا زیرو کلاینت از جمله دستگاه هایی که هستند که برای دسترسی به سرورها و یا سیستم های مجازی مورد استفاده قرار میگیرند. زیرو کلاینت و تین کلاینت برخلاف اسمی که دارند از یک خانواده نیستد و با هم تفاوت بسیاری دارنداز تفاوت های زیرو کلاینت و تین‌کلاینت‌ها باید گفت که زیروکلاینت‌ها برخلاف کامپیوترهای قدیمی، فاقد پردازنده و حافظه ذخیره‌سازی هستند و برای پردازش اطلاعات نیاز دارند به سرور متصل شوند، در حالی که تین‌کلاینت‌ها دارای سخت افزار متناسب و مجزا برای پردازش های مختلف بوده و نیازی به سرور ندارد؛این اختلاف یکی از مهمترین یا بزرگترین اختلاف های تین کلاینت با زیرو کلاینت به شمار میرود. 
در ادامه این مقاله از فروشگاه مینی کامپیوتر بیشتر در مورد تفاوت های تین کلاینت با زیرو کلاینت صحبت می‌کنیم و تمامی مزایای هریک را بررسی می‌کنیم، پس تا انتها همراه ما باشید.

 

 

تفاوت‌های زیرو‌کلاینت و تین‌کلاینت

همانطور که قبلا گفتیم، اصلی ترین تفاوت تین‌کلاینت و زیرو کلاینت، نحوه پردازش و وابستگی آن ها به سرور است. تین‌کلاینت‌ها مانند دیگر انواع کامپیوتر ها دارا پردازند های مختلف هستند که با توجه به مدل آن ها کاربری هر یک متفاوت است.
ناگفته نماند که ، استفاده از سخت افزار و منابع سیستم در زیروکلاینت‌های باعث شده که امنیت فوق العاده ایی داشته باشند چرا که تمامی اطلاعات در سرور ذخیره می‌شوند و یکی از مزایای زیرو کلاینت به شمار میرود این امر باعث می‌شود امنیت اطلاعات شما تا حد زیادی افزایش یابد. در ادامه مزایای هر یک را بررسی می‌کنیم 


 مزایای تین کلاینت

  • کاربری متفاوت تر : تین‌کلاینت‌ها به دلیل دارا بودن سخت افزار متناسب برای انواع پردازش میتوانند مستقل و بدون نیاز به سرور کارهای شما را انجام دهند و برای انواع مختلفی از کاربری‌های مناسب هستند.   
  • پشتیبانی از سیستم عامل های مختلف : تین‌کلاینت‌ها به دلیل دارا بودن حافظه ذخیره‌سازی دارای سیستم عامل هستند که یکی از مزیت های آن هاست در حالی که زیرو‌‌کلاینت‌ها سیستم عامل نداشته و در سرور تمامی پردازش ها سیستم عامل مجازی انجام می‌شود.
     
  • کمک به کاهش هزینه ها : تین‌کلاینت‌ها به دلیل عدم نیاز به سخت افزار های پیچیده و دارا بودن طراحی خاص قیمت و هزینه‌های نگهداری کمتری نسبت انواع کامپیوتر های رومیزی، آل این وان ها ویا لپتاپ ها دارند که همین امر سبب شده تا یک گزینه عالی برای استفاده در محیط های کاری باشند.
     
  • امنیت بالا : تین‌کلاینت‌ها برای محیط های کاری طراحی شده اند و حافظه ذخیره‌سازی کمتری نسبت سرور یا کامپیوتر های رومیزی دارند به همین دلیل برای ذخیر سازی حجم زیادی از اطلاعات یا دسترسی و پردازش آن، باید به سرور متصل شوند؛ این امر باعث شده که داده های مهم روی آن ذخیره نشود و به امنیت آن کمک کند و یکی از مزایای تین کلاینت به شمار میرود.
     
  • مصرف انرژی کمتر : تین‌کلاینت‌ها نسبت به کامپیوتر‌های رو‌میزی یا لپتاپ‌ها مصرف انرژی کمتری دارند، چرا که طراحی منحصر به فرد و سخت افزار ساده تری دارند که یکی دیگر از مزیت های تین کلاینت به شمار میرود و میتواند به هزینه‌های تمام شده یک سازمان کمک بسیاری کند.

 

مزایای زیرو کلاینت

  • مدیریت کامل و آسان:زیرو‌‌کلاینت‌ها به دلیل طراحی منحصر فرد نسبت به تین کلاینت یا دیگر انواع کامپیوتر، برای پردازش هرگونه اطلاعات نیازدارند به سرور متصل باشند که این امر باعث شده تمامی کلاینت ها توسط سرور مرکزی به راحتی کنترل شوند که یکی از مهمترین مزیت های زیرو کلاینت به شمار میرود.
     
  • امنیت بیشتر: زیروکلاینت ها بر‌خلاف تین‌کلاینت‌ها حافظه‌ای برای ذخیره‌سازی ندارند بنابراین باید تمامی اطلاعات را درون سرور ذخیره کنند که این قابلیت باعث حفظ اطلاعات می‌شود .
     
  • کاهش مصرف انرژی: زیرو‌‌کلاینت‌ها به دلیل نداشتن سخت افزار برای پردازش های محلی و متکی بدون یه سرور، مصرف انرژی بسیار کمتر نسبت تین‌کلاینت‌ها دارند و میتوانند به کاهش هزینه‌های سازمان کمک کنند که مزینت های مهم زیروکلاینت به شمار میرود.
     
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های نرم‌افزاری: زیروکلاینت های سیستم عامل ندارند و از سرور برای اجرای سیستم عامل مجازی استفاده میکنند، این ویژگی به شما این امکان را میدهد تا تمامی نرم افزار های مورد نیاز یک سازمان توسط سرور اجرا شده و تمامی کلاینت ها به صورت اشتراکی از آن استفاده کنند.استفاده اشتراکی تمامی کلاینت ها به شما در کاهش هزینه‌های خرید لایسنس نرم افزار کمک کرد و از مزیت های زیروکلاینت ها است.


معایب تین کلاینت و زیرو کلاینت

  • نیاز به مدیریت بیشتر نسبت به زیرو کلاینت: تین‌کلاینت‌ها به دلیل داشتن سخت افزار برای انجام پردازش های مختلف نیاز و بی نیازی به سرور مدیریت سختری نسبت به یک زیرو کلاینت دارند.در سازمان هایی که حفظ اطلاعات درجه اهمیت بالایی دارد باید به این نکته توجه کنند.
     
  •  مصرف بیشتر انرژی نسبت به زیرو کلاینت: مصرف انرژی تین‌کلاینت‌ها نسبت به زیروکلاینت ها بسیار بیشتر بوده چرا که بر‌خلاف زیرو‌‌کلاینت‌ها دارای سخت افزار برای پردازش هستند.
     
  •  هزینه بیشتر: تین کلاینت‌ها به دلیل اینکه برخی از پردازش‌ها را به صورت محلی انجام می‌دهند، نیاز به سخت‌افزار کمی قوی‌تر نسبت به زیرو کلاینت‌ها دارند. این امر ممکن است هزینه‌های اولیه خرید را افزایش دهد.تین‌کلاینت‌ها از انواع مختلف پردازشگر، حافظه رم وحافظه ذخیره‌سازی استفاده میکنند که میتواند بر قیمت آن تاثیر مستقیمی داشته باشد.
     
  •  وابستگی به سرور برای وظایف سنگین: تین‌کلاینت‌ها با دارا بودن سخت افزار برای پردازش های سبک و یا سنگین متکی به سرور نبوده و بدون اتصال به سرور هم میتوانند امور مختلف را انجام دهند اما با این حال برای انجام پردازش های خیلی سنگین و گرافیکی نیاز به استفاده ازمنابع سیستم دارند و این مورد میتواند یکی از معایب تین‌کلاینت‌ها باشد.
     
  •  وابستگی کامل به سرور: همانطور که اشاره کردیم زیرو‌‌کلاینت‌ها هیچ گونه سخت افزار برای پردازش یا ذخیره‌سازی اطلاعت ندارند که این امر باعث شده قیمت خیلی کمتری نسبت تین کلاینت داشته باشند و اما این طراحی خاص باعث شده که برای کوچکترین پردازش به سرور نیازمند باشند و مانند تین کلاینت بدون نیاز به سرور نتوانند پردازش های مورد نیاز کاربر را انجام دهند، و یکی از معایب زیرو کلاینت باشد.
     
  • هزینه‌های زیاد سرور: سرور مورد استفاده در سازمان های اداری یا ارگان هایی که از زیروکلاینت استفاده میکنند باید توانایی و قدرت پردازشی بالایی داشته باشد تا توان پاسخ گویی به تمامی کلاینت‌ها را به طور همزمان داشته باشد این نکته یکی معایب زیروکلاینت است، چرا که باعث بیشتر شدن هزینه‌های مربوط به سرور می‌شود.

نتیجه‌گیری

تین کلاینت و زیرو کلاینت دو نوع از خانواده مینی کامپیوتر‌ها هستند که هرکدام ویژگی ها یا مزایای خاص خود را دارند.تین‌کلاینت‌ها بادارا بودن سخت افزار برای پردازش و ذخیره‌سازی اطلاعات متکی به سرور نبوده و کاربری بیشتری دارند نسبت به زیروکلاینت ها و میتوانند به کاهش هزینه‌های مربوط به سرور کمک کنند اما امنیت حفظ اطلاعات آن نسبت به زیروکلاینت ها کمتر بوده که این امر برای سازمان های بزرگ بسیار اهمیت دارد.

انتخاب بین این دو دستگاه بستگی به نیاز های شما دارد و نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد که کدام یک بهتر است.