باتری لپ تاپ را میتوان به عنوان یکی از مهمترین اجزای لپتاپ دانست که عملکرد آن میتواند تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربری داشته باشد؛ اما عوامل مختلفی مانند استفاده از شارژر نامناسب، نگهداری در محیط گرم یا تخلیه بیش از اندازه شارژ باتری میتوانند باعث کاهش طول عمر باتری لپتاپ شوند.
به طور کل میتوان گفت که میزان طول عمر باتری لپتاپ به عوامل مختلفی بستگی دارد که بخشی از آنها مربوط به قطعات ، شرایط استفاده از لپ تاپ و نحوه نگهداری شما از آن است.
شما میتوانید، تنها با رعایت چند نکته به افزایش طول عمر باتری لپتاپ خود کمک کنید تنها کافیست تا انتها این مقاله از فروشگاه مینی کامپیوتر همراه ما باشید تا تمامی نکات افزایش طول باتری لپ تاپ را با هم بررسی کنیم.
اصول افزایش طول عمر باتری
تنها با رعایت چند نکته ساده میتوانید به افزایش طول عمر باتری لپتاپ خود کمک کنید که در ادامه این مقاله تمامی این اصول را با هم بررسی میکنیم.
نگهداشتن باتری بین 20 تا 80 درصد
یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کرد، جلوگیری از شارژ کامل یا تخلیه کامل باتری لپ تاپ است؛ که میتواند به سلامت باتری لپتاپ ضربه بزند و موجب کاهش طول عمر آن شود.بیشتر باتریهای استفاده شده در لپ تاپ ها لیتیوم-یونی هستند؛ در محدوده شارژ 20 الی 80 درصد بهترین عملکرد خودشان دارند.با نگهداشتن شارژ باتری لپ تاپ بین 20 الی 80 درصد، احتمال خرابی در باتری به شدت کاهش میابد و باعث افزایش طول عمر آن میشود.دقت داشته باشید که هرچقدر طول عمر باتری شما بیشتر باشد، تعداد دفعات بیشتری را پشتیبانی میکند.
استفاده از شارژر با کیفیت
استفاده از شارژهای بیکیفیت و تقلبی یا غیر استاندارد را میتوان به عنوان دومین موردی که باعث کاهش طول عمر باتری لپتاپ میشود، معرفی کرد.خیلی از اشخاص مختلف به باتری لپتاپ خود اهمیت نمیدهند و همین امر دلیلی شده تا نسبت به استفاده از هر شارژری حساس نباشند چرا که نیازی به باتری لپتاپ خود ندارند (لپتاپ ساکن و است و نیازی به جا به جایی ندارند).
جالب است بدانید که استفاده از شارژ نامناسب و غیر استاندارد، علاوه بر خرابی باتری لپتاپ، میتواند تولید ولتاژ نامناسب یا جریان برق ناپایدار به دیگر قطعات سخت افزاری لپ تاپ نیز آسیب برساند.
استفاده نکردن از لپتاپ حین شارژ
سومین نکته ای که به افزایش طول عمر باتری لپتاپ کمک میکند و باید هرشخصی از لپتاپ استفاده میکند از آن اطلاع داشته باشد، استفاده نکردن از لپتاپ حین شارژ است.
استفاده از لپ تاپ حین شارژ باعث ایجاد گرما بیشتر توسط پردازنده و مدارهای مرتبط به شارژ شود که این گرما، به راحتی میتواند باعث آسیب در باتری لپ تاپ شما شود و طول عمر آن را کاهش دهد.
پیشنهاد میکنیم در حین شارژ استفاده از لپ تاپ خود را به حداقل برسانید.
مطلب پیشنهادی: مقایسه مینی کامپیوتر و لپتاپ
متصل نبودن دائم شارژر به لپتاپ
سرعت خالی شدن شارژ باتری لپتاپ، تماما بستگی به نوع و میزان استفاده شما دارد، اگر پردازش های سنگین گرافیکی انجام میدهید و شارژ باتری لپتاپ شما به سرعت خالی میشود و نمیخواهید دائما کابل شارژ را قطع یا وصل کنید؛ بهتر است باتری را از دستگاه خارج کنید تا از گرم شدن و خراب شدن آن جلوگیری کنید و لپتاپ را مستقیم به برق بزنید.
اگر قسمت باتری لپ تاپ شما پلمپ است بعد از هربار شارژ (80 درصد) شارژر را از دستگاه جدا کنید چرا که اتصال دائم شارژ به باتری باعث گرم شدن آن شده و به تدریج ظرفیت آن را کاهش میدهد.
تهویه مناسب حین شارژ
مهمترین عامل خرابی هر نوع باتری که بیشتر اشخاص به آن توجه نمیکنند، گرما است. گرم شدن باتری حین شارژ امری طبیعی است که جای نگرانی ندارد، اما شما میتوانید با قرار دادن لپتاپ روی سطحی که تهویه مناسب دارد به دفع شدن این گرما و بیشتر شدن طول عمر باتری لپتاپ کمک کنید.از قرار دادن دستگاه حین شارژ، روی مبل یا پتو یا دیگر سطوح مشابه خود داری کنید چرا که مانع تهویه و دفع گرمای دستگاه میشود.
استفاده از حالت Battery Saver
در بیشتر مدل های لپتاپ حالت صرفه جویی در مصرف باتری یا همان Battery Saver وجود دارد که با کاهش روشنایی صفحه و محدود کردن برنامه های پس زمینه به کاهش عملکرد پردازنده کمک میکند و میتواند به حفظ شارژ باتری کمک کند.استفاده منظم و مداوم از Battery Saver میتواند به طول عمر باتری لپ تاپ کمک کند، چرا که باعث کاهش چرخه شارژ دستگاه میشود.
میانگین طول عمر باتری لپتاپ
باتری لپتاپ به طور میانگین بین 2 الی 4 سال یا حدود 300 تا 500 چرخه شارژ دوام دارند.البته این بازه زمانی تماما به شرایط نگهداری و نحوه استفاده شما بستگی دارد.استفاده مداوم حین شارژ،استفاده از شارژ غیر استاندارد و دیگر نکاتی که در این مقاله گفته شد از جمله مواردی هستند که میتواند باعث کاهش طول عمر باتری لپتاپ شما شود.
انواع باتری لپتاپ و تفاوتهای آن
باتریهای لپتاپ به طور کلی به چهار نوع اصلی تقسیم میشوند که هر یک دارای ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود هستند.باتریهای لپتاپ را به طور کلی میتوان به چهار دسته کلی تقسیم کرد که هریک دارای ویژگیهای خاص خود هستند.در ادامه این بخش تمامی ویژگی ها و مزایای هر یک را باهم بررسی میکنیم.
باتریهای لیتیوم-یونی (Li-ion)
رایج ترین نوع باتری لپتاپ، باتریهای لیتیوم-یونی هستند که بیشتر در لپتاپ های مدرن استفاده میشود که در عین حال سبک اما چگالی بالایی دارند.
مزایا:
- ظرفیت بالا و وزن کم.
- زمان شارژ کوتاه.
- عدم اثر حافظه که در باتریهای قدیمی دیده میشود.
معایب:
- حساسیت بالا به دما و آسیب پذیر.
- کاهش ظرفیت با گذر زمان و استفاده مکرر.
باتریهای لیتیوم-پلیمری (Li-Po)
نسل جدید و پیشرفته باتریهای لیتیوم-یونی هستند که انعطاف بیشتری در طراحی دارند.
مزایا:
- سبک و قابل انعطاف در طراحی.
- ایمنی بیشتر نسبت به باتریهای لیتیوم-یونی.
معایب:
- هزینه بالاتر نسبت به باتریهای لیتیوم-یونی.
- عمر کوتاهتر نسبت به باتریهای لیتیوم-یونی.
باتریهای نیکل-کادمیوم (NiCd)
این نسل را میتوان به عنوان نسل های اولیه باتریهای لپتاپ دانست، که دیگر در لپ تاپ های جدید استفاده نمیشوند.
مزایا:
- دوام و پایداری در شرایط سخت.
- عمر طولانی در صورت نگهداری مناسب.
معایب:
- اثر حافظه بالا.
- وزن زیاد و ظرفیت پایین.
باتریهای نیکل-متال هیدرید (NiMH)
نسخه بهبودیافته باتریهای نیکل-کادمیوم هستند و در برخی دستگاهها به کار میروند.نسل بهبود یافته باتریهای نیکل-کادمیوم (NiCd) که بیشتر ایرادات و مشکلات نسل قبلی رفع شده، با این حال دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند.
مزایا:
- ظرفیت بیشتر نسبت به NiCd.
- اثر حافظه کمتر.
معایب:
- وزن زیاد.
- تخلیه خودکار سریع.
نتیجهگیری
همانطور که در این مطلب اشاره شد، آگاهی از نوع باتری لپتاپ و نگهداری صحیح آن، میتواند به افزایش طول عمر باتری دستگاه کمک کند.تنها کافیست چند اصل را هنگام استفاده و شارژ لپ تاپ رعایت کنید .
به خاطر داشته باشید که رعایت اصول شارژ و افزایش طول عمر باتری لپ تاپ میتواند به کاهش هزینه های ناشی از تعمیر لپتاپ یا تعویض باتری کمک کند.