0
محتویات سبد خرید

مشاوره رایگان و تماس

5000 42 41 021

500 0389 0912

اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی- قسمت سوم

اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی- قسمت سوم

در این قسمت با تعدادی از اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی که برای معرفی پردازنده های نسل چهارم و نسل پنجم اینتل بکار برده می شوند، آشنا می شویم.
توان حرارتی پردازنده مینی پی سی:
توان حرارتی یا Thermal Design Power (TDP) توان متوسط یک پردازنده مینی پی سی را با یکای وات (watt) نشان میدهد. به عبارتی دیگر توان حرارتی پردازنده مینی پی سی به حداکثر مقدار توانی که سیستم خنک کننده باید در رایانه پراکنده کند، اشاره می کند. هنگامی که یک پردازندهمینی پی سی با فرکانس اصلی اش کار می کند و تمام هسته های پردازنده مینی پی سی در زمان حداکثرکاری فعال هستند حجم کاری آن کاملاً پیچیده می شود و مقدار توان حرارتی پردازنده مینی پی سی بیش از حد می شود و از سرعت پردازنده مینی پی سی کاسته می شود. برای مثال در یک مینی پی سی، پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل توان حرارتی 88 واتی دارد و این مقدار در مینی پی سی هایی که از پردازنده نسل پنجم core i7-5820K اینتل استفاده می کنند 140 وات می باشد.
ظرفیت حافظه در پردازنده مینی پی سی:
حداکثر ظرفیت حافظه که توسط پردازنده یک مینی پی سی پشتیبانی می شود و به نوع حافظه بکار گرفته شده در مینی پی سی هم بستگی دارد، Max Memory Size گفته می شود و یکای آن در پردازنده مینی پی سی گیگا بایت (GB) می باشد. حداکثر ظرفیت حافظه یک مینی پی سیدر پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل، 32 GB می باشد در حالی که این مقدار در مینی پی سی با پردازنده نسل پنجم core i7-5820K اینتل، 64 GB می باشد.
نوع حافظه در پردازنده مینی پی سی:
پردازنده های اینتل مورد استفاده در انواع مینی پی سی در چهار نوع مختلف عرضه می شوند:
• Single Channel
• Dual Channel
• Triple Channel
• Flex Mode
تکنولوژی DDR در پردازنده مینی پی سی مخفف عبارت Double Data Rate می باشد و به این معنا است که در هر کلاک، دو بیت داده بین خانه های حافظه و بافر در رم مینی پی سی منتقل می شود. در نسخه های جدید این تکنولوژی یعنی DDR2، DDR3 و DDR4 سرعت و انتقال داده در پردازنده مینی پی سی بیشتر می شود و مصرف انرژی و ولتاژ پایین می آید.
در پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل که در مینی پی سی های مختلف استفاده می شود از تکنولوژی DDR3, DDR3L 1333/1600 با ولتاژ کاری 1.5V استفاده می شود و پردازنده نسل پنجم core i7-5820K اینتل از نسخه جدید DDR یعنی DDR4 1333/1600/2133 در انواع مینی پی سی استفاده می کند.
تعداد کانال حافظه در پردازنده مینی پی سی:
تعداد کانال های حافظه به پهنای باند عملیات در پردازنده یک مینی پی سی اشاره می کند. دو کانال حافظه در پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل وجود دارد و در پردازنده core i7-5820K اینتل که از نسل پنجم پردازنده های مینی پی سی می باشد، چهار کانال وجود دارد.
پهنای باند حافظه در مینی پی سی:
حداکثر نرخ داده ای که می تواند توسط پردازنده یک مینی پی سی از یک حافظه نیمرسانا خوانده شود و یا درون یک حافظه نیمرسانا ذخیره شود، حداکثر پهنای باند حافظه یا همان Max Memory Bandwidth نامیده می شود که با یکای GB/s در پردازنده مینی پی سی نشان داده می شود. در پردازنده نسل چهارم core i7-4790K اینتل در انواع مینی پی سی حداکثر پهنای باند حافظه معادل 25.6 GB/s می باشد در حالی که در پردازنده های جدید اینتل یعنی نسل پنجم مانند core i7-5820K در مدل های مختلف مینی پی سی حداکثر پهنای باند 68 GB/s می باشد.
حافظه ECC در پردازنده مینی پی سی:
حافظه Error-correcting code(ECC) یکی از انواع حافظه های سیستم در مینی پی سی ها می باشد که قادر است انواع مختلف خرابی داده‌های داخلی یک مینی پی سی را تشخیص داده و رفع کند. این نوع حافظه‌ها در مینی پی سی هایی که برای پردازش‌های علمی و مالی مورد استفاده قرار می‌گیرند و داده ها تحت هیچ شرایطی نباید آسیب ببینند، استفاده می شوند. پشتیبانی از حافظه ECC به حمایت چیپست و پردازنده مینی پی سی نیاز دارد. به این معنا که داشتن قابلیتECC Memory Supported برای هر پردازنده ای در مینی پی سی ها نشان می دهد که آن پردازنده از حافظه های ECC پشتیبانی می کند. دو پردازنده نسل چهارم core i7-4790K و نسل پنجم core i7-5820K شرکت اینتل در مینی پی سی های مختلف از حافظه های ECC پشتیبانی نمی کنند.
برای اطلاع از سایر اصطلاحات پردازشگرهای مینی پی سی در پردازنده های اینتل می توانید در آینده ای نزدیک به سایت مینی کامپیوتر دات آی آر مراجعه کنید.
«تهیه و تنظیم: دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت پیمان نیک کاران- مهندس پریسا زارعی»